10 redenen om voor een logistieke job te kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het interessant om naar banen in de logistieke sector te zoeken. Wil je weten waarom? In dit artikel geven wij 10 redenen waarom werken in de logistieke sector een echte aanrader is.

  1. Logistiek werk is veelzijdig. Geen dag is hetzelfde. Logistiek functies bevatten vaak veel verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit houdt het werk lekker afwisselend.
  2. Logistiek heeft een mooie toekomst. Logistiek en transport is hard nodig om de logistieke vraag aan te kunnen. Met het groeiende aantal webshops heeft de sector een mooie toekomst voor de boeg.
  3. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden in de logistiek, zowel binnen het bedrijf als bij andere bedrijven in de logistiek sector.
  4. Logistiek is eigenlijk overal! Van kleine dorpjes tot grote steden en van havens tot vliegvelden.
  5. Logistiek werk is nuttig werk. Zonder logistieke medewerkers komen de producten niet bij de klant. Je bent een onmisbare schakel in het distributieproces.
  6. Geen diploma? Geen probleem. Er zijn diverse logistieke functies waar je kunt beginnen zonder diploma.
  7. De logistiek is een sector waarin een goede samenwerking centraal staat. Daardoor leer je je collega’s snel goed kennen en bouw je een sterke band op.
  8. Er zijn heel veel verschillende functies. Zo kun je bijvoorbeeld werken als orderpicker, magazijnmedeweker, chauffeur, machine operator of administratief medewerker.
  9. Voor veel logistieke functies geldt dat je nauwkeurig moet werken en dat je veel verantwoordelijkheid hebt. De hele supply chain moet soepel blijven draaien en als er ergens iets mis loopt kan het proces stilvallen.
  10. Het is geen baan van 9 tot 5. Natuurlijk is dit afhankelijk van de functie, maar er zijn in de logistiek sector veel banen met andere werktijden. Zo zijn er ook functies waarbij je in de avond/nacht of juist in de vroege ochtend kunt werken.

Ook zin om in de logistiek te komen werken? Bekijk hier onze vacatures.