5 tips om de winter door te komen met plezier op je werk

De feestdagen zijn voorbij maar we hebben we nog een aantal wintermaanden voor de boeg. De dagen zijn kort en het weer is soms wat grauw en grijs. Toch hoeft de winter geen reden te zijn voor een motivatiedip. We geven je graag 5 tips om de komende wintermaanden vrolijk door te komen en plezier in het werk te houden.

 1. Zorg voor voldoende buitenlucht
  Buitenlucht doet wonderen! Juist in de donkere periodes is het belangrijk dat je toch naar buiten gaat en het kleine beetje licht nog mee pakt. Probeer bijvoorbeeld om tijdens je pauze een stukje te lopen. Dit kan alleen, of maak meteen een praatje met collega’s tijdens een gezamenlijk stukje lopen.
 2.  Probeer naast je werk ook een beetje te sporten
  Probeer voldoende te bewegen. Je maakt dan het hormoon endorfine aan, en dit stofje zorgt voor een gelukkig gevoel. Als je buiten gaat sporten, pak je ook nog genoeg buitenlucht mee. Twee vliegen in één klap!
 3. Neem een gezonde lunch naar het werk
  Na alle chocolaatjes, kerststollen, oliebollen en uitgebreide (kerst-)diners is het nu weer tijd om gezond te eten. Begin hiermee door een gezonde lunch mee te nemen naar het werk. Denk bijvoorbeeld aan een salade of licht-verteerbaar eten. En drink natuurlijk ook genoeg water!
 4. Zorg voor voldoende nachtrust
  Ga op tijd naar bed en sta op tijd weer op, zorg voor regelmaat en structuur. Het is met name in de herfst en de winter zeer belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Je lichaam verbruikt in de koudere maanden meer energie om warm te blijven.
 5. Schrap waar je NIET gelukkig van wordt
  Januari is een perfect moment om even stil te staan bij jouw leven. Ben je nog gelukkig? Haal je bijvoorbeeld nog voldoening uit jouw werk? Januari is een goede maand om te gaan solliciteren voor een nieuwe baan. Een nieuw jaar, een nieuwe baan! Ook De Flexwinkel heeft weer een heleboel leuke vacatures, misschien zit er iets bij voor jou?