Intercedent Charlotte aan het woord

Eerder lieten we al een aantal uitzendkrachten aan het woord, maar hoe is het eigenlijk om als intercedent voor De Flexwinkel te werken? Intercedent Charlotte werkt inmiddels ruim een maand bij De Flexwinkel en deelt haar ervaringen.

Waarom ben je eigenlijk intercedent geworden?

Voor mij is het de perfecte combinatie tussen werken met mensen en commercieel kunnen denken. Voordat ik intercedent werd deed ik o.a. marketing, een prachtig vak maar ik wil graag met mensen werken. De balans vinden tussen commercieel kunnen denken maar niet uit het oog verliezen dat je vooral mensen wilt helpen aan een leuke baan past heel goed bij mij.

Hoe ziet een dag als intercedent bij De Flexwinkel er uit?

Een gemiddelde dag bestaat uit veel afwisselende werkzaamheden; denk hierbij bijvoorbeeld aan searchen naar nieuwe kandidaten, (intake) gesprekken voeren, contact met klanten, een bezoek aan jouw klant(en) en uiteraard ook wat administratief werk. De afwisseling maakt het juist zo leuk!

Waar krijg je energie van in je werk?

Goede gesprekken met kandidaten of met klanten! Door het enthousiasme van de kandidaat krijg ik energie. Dit betekent dat ik zowel een klant heb geholpen, maar ook dat ik iemand blij heb gemaakt met een nieuwe baan. Hetzelfde geldt voor klanten; ik krijg er veel energie van als ik bij een klant ben en de klant is blij met onze dienstverlening. And last but not least; mijn collega’s!

Je werkt nu ruim een maand bij De Flexwinkel. Wat doet de Flexwinkel anders dan andere uitzendbureaus?

Onze communicatie met kandidaten en klanten. We houden het laagdrempelig en communiceren heel persoonlijk. Dat past goed bij mij! Naast dat we zakelijk kunnen zijn wanneer nodig, heb ik ook vooral veel leuk contact. Dat zorgt voor een goede band met uitzendkrachten en klanten.

Heb je nog hobby’s of wat doe je graag in je vrije tijd?

Best veel! Uiteraard vind ik het heerlijk om een goede serie te bingewatchen. Maar daarnaast game ik ook graag, dit kunnen pc games zijn maar ik ben ook graag een hele dag bordspellen aan het spelen met familie. Of een middagje DIY-en! ?

Denk je dat de flexibele uitzendmarkt de komende jaren gaat veranderen? En in welk opzicht dan?

Ik merk om me heen dat er steeds meer mensen zelfstandig willen werken of meer afwisseling willen qua banen/werkgevers. Een uitzendbureau is juist een goed middel om flexibel te kunnen werken, uit te zoeken wat je nou echt leuk vindt of als je behoefte hebt aan wat meer afwisseling. Ik merk dat steeds minder mensen blij worden van 30 jaar werken voor dezelfde werkgever in dezelfde functie, de flexibele uitzendmarkt is juist een heel vooruitstrevende manier van werken!

Als je één tip mag geven aan werkzoekenden, wat is dan jouw ultieme tip?

Doe wat je leuk vindt! Dat klinkt heel cliché, maar we maken het nog te vaak mee dat iemand zijn of haar werk niet leuk vindt. Jammer, want er zijn zoveel mogelijkheden en werken doe je het grootste gedeelte van je leven. Dan kun je beter iets doen wat je leuk vindt! En bel dan vooral De Flexwinkel als je graag in de logistiek wilt werken!