Sollicitatietips van Sherline – Solliciteren bij een uitzendbureau

Sommige mensen denken dat een gesprek bij een uitzendbureau niet zo belangrijk is en dat het alleen maar een administratief intakegesprek is. Dit is niet zo, een uitzendbureau moet je namelijk goed kunnen voorstellen aan een opdrachtgever. Het is daarom belangrijk dat je voldoende informatie over jezelf geeft. Bovendien is het uitzendbureau je formele werkgever als je aangenomen wordt, dus ook bij een gesprek met een uitzendbureau is een positieve indruk achterlaten zeer van belang.

Ik geef je graag een aantal tips voor je sollicitatiegesprek bij een uitzendbureau.

  Lees de vacature voor het gesprek nogmaals door. Hierin staat namelijk precies wat de functie- eisen zijn en naar wat voor een persoon ze naar op zoek zijn. Leer eventueel de gevraagde competenties uit je hoofd en ga dan na in hoeverre je deze zelf beheerst, hier gaan zeker vragen over komen!
  Bereid je verhaal goed voor. Tijdens een sollicitatiegesprek sta jij natuurlijk helemaal centraal! Een intercedent wil dan ook zoveel mogelijk van je weten; Je opleiding, werkervaring, cursussen, trainingen, hobby’s behaalde prestaties… De intercedent kan deze informatie goed gebruiken om je voor te stellen aan een opdrachtgever.
  Ook je vaardigheden / competenties zullen in het gesprek aan bod komen, waar je goed in was bij je vorige werkgever, hoe je in een team werkt, enz. Bereid van te voren een lijstje met goede en slechte eigenschappen voor. Als je niet precies weet wat je vaardigheden en eigenschappen zijn dan heb ik hier een trucje voor: Vraag aan familieleden of vrienden hoe ze jou omschrijven, zij kennen je vaak het beste.
  Bepaal je salarisindicatie. De kans is aanwezig dat je gesprekspartner vraagt naar je salarisindicatie, helemaal als dit in de vacature vermeld staat of de term “marktconform salaris” in de vacature staat. Het is fijn om vooraf een indicatie voor te bereiden. Bedenk wat bij jou vaardigheden en bij de functie past. Het kan handig zijn om hiervoor een salarischecker te raadplegen. Er zijn diverse gratis tools hiervoor te vinden.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen belangrijk tijdens een sollicitatie, die behandel ik de volgende keer.

Alvast veel succes bij je gesprek!

Dit artikel is geschreven door:

Sherline Godvriend

Intercedente bij De Flexwinkel. Geeft graag tips aan werkzoekenden en streeft ernaar om kandidaten aan een goed passende baan te helpen.